Avel·lí Artís-Gener

El 7 de maig de 2020, va fer vint anys de la mort d’Avel.lí Artís-Gener, més conegut com a “Tísner” pseudònim amb el que signava els seus dibuixos des dels anys 30 del segle XX. Artís-Gener (Barcelona, 1912-2000) escriptor, periodista, dibuixant humorístic i altres activitats artístiques que va desenvolupar tant a l’avantguerra com al seu exili a Mèxic i després al seu retorn a Catalunya l’any 1965. L’Editorial Pòrtic publicà les seves Memòries, el primer volum el 1989, i després el 1995 “Tísner l’escenògraf” on Joaquim Romaguera recopilà tota la seva tasca mexicana en teatre, cinema, televisió i publicitat. Cunyat del novel.lista Pere Calders, que a l’avantguerra signà els seus dibuixos com a “Kalders”, l’Editorial La Campana publicà el 1991. “Dibuixos de guerra. Kalders i Tísner”. Alguns dels acudits que pengem son d’abans del 39 i també dels anys 60 i 70 al diari “Tele/Exprés”.
J.A.

 

 

Asociació Cultural Zoòtrop

http://www.lamemoriadelsdibuixants.cat

Veure més articles d´aquest autor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *