Novetats

“PATUFET EN GUERRA.

LA IL.LUSIÓ DE LA NORMALITAT”

És una exposició al Memorial Democràtic de Barcelona dedicada a la popular revista infantil d’avantguerra “En Patufet”. S’ha editat també un interessant catàleg i un cartell. Teniu encara temps d’anar a veure-la fins al 31 d’agost.
Més informació a la web: http://memorialdemocratic.gencat.cat/detalls/Activitats_Agenda/Patufet-en-
guerra

La revista “BARRET PICAT”

De la localitat lleidatana de Linyola acaba de publicar en la seva edició de juny una edició especial o separata de 24 pàgines titulada “Lleida dibuixada, ninots i il.lustracions” coordinada per Josep Pinyol. Els articles amb il.lustracions son: “Il.lustracions de premsa a principis del segle XX a Lleida” de Josep Pinyol; “Premsa satírica a les terres de Lleida” de Jaume Capdevila; “Joan Oliva, un català de l’Argentina” de Jordi Artigas; “Frederic Letamendi, dibuixant costumista i irònic” de Teresa Pinyol, entre d’altres. Enhorabona als seus editors!. Pàgina web: http://barretpicat.cat;
i e-mail: barretpicat@yahoo.com


LLOCS SORPRENENTS

recopila algunes de les millors vinyetes de Josep Coll
protagonitzades per caçadors i nàufrags


JOSEP COLL i COLL Barcelona, 1923-1984

Fill de constructor, va començar a treballar en una pedrera quan només tenia dotze anys, al mateix temps que iniciava els seus estudis de  delineant al’Escola d’Arts i  Oficis.
El 1946 va publicar els seus primers dibuixos en diverses revistes infantils de l’època com a Espurna, Món Infantil, PBT, KKT, Pocholo, Nicolas, Timoteo i El Riure; compaginant-ho amb la feina de paleta. fins i tot els treballs de dibuixant eren més aviat esporàdics i no gaire ben pagats. El 1949, va aconseguir publicar les seves primeres historietes a la revista TBO.
Durant el II Saló del Còmic de Barcelona li va rendir un homenatge. A partir d’aquest moment va reprendre la seva carrera, publicant des de 1982 en la revista mensual, Cairo, que el va acollir com un referent de la línia clara i amb honors de mestre.

 

 

Asociació Cultural Zoòtrop

http://www.lamemoriadelsdibuixants.cat

Veure més articles d´aquest autor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *