Artigas, Josep

Josep Artigas i Ojeda (Barcelona, 1919-1991) ha estat un dels dissenyadors gràfics més importants del segle XX a Catalunya, ell va ser un dels principals introductors de la modernitat del grafisme de Suïssa a Catalunya i Espanya. Encara que començà a treballar a l’avantguerra, fou a Suïssa on es va establir entre 1954 i 1965 on obtingué un merescut reconeixement internacional. Durant quasi 60 anys desenvolupà la seva obra gràfica composada no sols per cartells publicitaris (es calculen més de quatre-cents) sinó també de disseny de marques, d’imatge corporativa, i envasos o packaging. El seu cartell més icònic fou el de Polil (1958) però també en dissenyà per a Nestlé, Swissair, Philips Morris, turístics com Vevey, Sant Bernat del Montseny o la Passió d’Olesa, entre molts d’altres.
El seu arxiu i fons personal amb tots els seus cartells es troba dipositat al CRAI (Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació) de la Universitat de Barcelona. Amb aquest material s’ha fet una interessant exposició al Centre Cultural El Carme de Badalona que va estar oberta entre octubre de 2019 i gener d’enguany.
La seva obra es pot consultar a: www.mdc.csuc.cat

Asociació Cultural Zoòtrop

http://www.lamemoriadelsdibuixants.cat

Veure més articles d´aquest autor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *