Gallart, Ferran


Ferran Gallart va néixer a Manresa el 1946.

Entre 1958 i 1962, va obtenir la seva Llicenciatura i va estudiar a l’Escola de Dibuix i Pintura de Manresa. El 1963, ingressa a l’Escola de Dibuix Animat de Barcelona.

De 1964 a 1975, va col·laborar amb els estudis Liechti, Ginebra, com a animador i guionista. Va dirigir, llavors, més de 300 espots i comercials per a cinema i televisió.

El 1970, va assistir a un curs de capacitació en diversos estudis de Hollywood.

El 1973, va dirigir la pel·lícula “Quand la Paix joue avec les Hommes”, que va rebre el premi al Millor curtmetratge en Soleure, i el Primer Premi en el Quickfilm Festival, Lausanne, el 1985. Entre 1975 i 1981, va col·laborar amb diversos estudis europeus a París, Madrid, Barcelona, ​​Lausanne, Viena i en les pel·lícules “The Flintstones”, “Scoobydoo”, “La Ballade des Daltons” i “Le Baron de Munchausen”. Ha col·laborat amb la Televisió Suisse Romande des de 1981. Aquí va dirigir una gran quantitat de seqüències de títols i pel·lícules animades: “Agora”, “A comme Animation”, “Dodu Dodo”, “Imedias”, “Planquez Les nounours”, “Images Magies “,” Bus & Co ‘etc.

Va crear el personatge Dodu Dodo (1984) i va publicar un còmic “Dodu Dodo Gagas a Goga” (1985), i va ser autor de la sèrie d’animació “Dodu Dodo la Chasse au Tresor” (1986).

Ferran Gallart va ser guardonat amb el Premi “Forgerons du Reve” a l’Exhibició de Llibres a Ginebra, també va ser guardonat amb el Primer Premi del Jurat al Festival Internacional “Morges-sous-rire” pel millor dibuix per la Premsa (1990) .

El 1991, va dirigir la sèrie “C’Est Les Rats” i “Floc- Le Petit Flocon”, 24 episodis, en col·laboració amb RTBF (1992-1993). El 2000 i 2001, va publicar els àlbums còmics “Zap Les Gaffes”. “I” Les Zap … quand ils nous la jouent quelle histoire “. Va participar en els tallers d’animació dels festivals Allevard i Lausanne. Va publicar alguns còmics per a l’Edició Pearson, Madrid. Va dirigir les seqüències del títol” Animaniak “,” ABC “i” Agendes “per a la Televisió Suisse Romande.

Retirat des de 2007 de la seva activitat a la televisió suïssa, ha treballat en la realització de còmics per a diaris catalans com “Història dels aliments”, així com en la il·lustració de llibres com “Sala i Ricardis” o “Koalino”.

Ha estat membre del jurat en els festivals: “Cinanima” i “monstra”, i des de 1965, ha participat regularment en els festivals d’Annecy, Zagreb, Soleure, Lausanne, Genève, Espinho, Teplice, Hiroshima, Lisboa, etc.

.

 

Asociació Cultural Zoòtrop

http://www.lamemoriadelsdibuixants.cat

Veure més articles d´aquest autor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *