Solé, Antonio Venancio

Antonio-Venancio Solé Fabregat , va néixer a Miravet (Tarragona)  l’any 1916 I va tenir la mala sort d´enganxar la guerra civil.  Amb 20 anys i amb ideologies una mica revolucionàries i determinants, decideix prendre les regnes del seu destí afiliant-se a la CNT. Incondicional de Durruti s’apunta per anar al front amb el bàndol republicà; qui sap si es veu implicat en la batalla de l’Ebre o potser a la de Terol. i quan va poder creuar els  Pirineus per entrar a França que tampoc estava molt tranquil·la ja que la segona guerra mundial no  va tardar a esclatar.

Ja no va tornar a Espanya fins quasi be jubilar-se tot i que venia a passar els estius però la seva residencia era París. Com va estar ferit de guerra ja no va tornar a les trinxeres i va estar ingressat durant temps en un sanatori on va poder desarrollar la seva faceta com a dibuixant.

El director del centre en veure la destresa i facilitat que tenia amb el dibuix li va deixar una sala-taller perquè pogués treballar al seu aire, aquest sanatori disposava d’un un cineclub, i li va encarregar ocupar-sen de la programació de les pel·lícules . Agraït va assumir la responsabilitat presentant cada setmana els cartells dibuixats amb els seus protagonistes o amb algun altre motiu que li pogués inspirar el tema de la pel·lícula.