Ajuda’ns

La MdD es va concretar l’octubre de 2007 amb motiu de la participació al Primer Col.loqui Internacional del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. El juliol de 2008 vam participar també al Congrés Internacional d’Història de la Batalla de l’Ebre celebrat a la localitat de Móra d’Ebre. S’han fet vàries presentacions publiques a les dues seus del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. I també s’ha celebrat una taula rodona i una exposició en un dels Salons del Còmic de Barcelona.

Algunes de les més de trenta entrevistes filmades que hem fet l’equip Morraja, Asensio i Artigas, momentàniament interrompudes per causes de força major, han estat fetes a Joaquim Aubert “Kim”;  Montse Escobar, filla de Josep Escobar; Sergi Buka, nét de Manel Jiménez Arnalot; Tom Roca “Tom”; Josep Mª Rius “Joma”; Miquel Ferreres; Jordi Amorós “Ja”; Josep Mª Cadena; Ferran Gallart; José Antonio Fernández “Fer”; Jaume Capdevila “Kap”; Paula Carnicero, néta de José Mª Carnicero, etc.

Com ja s’ha explicat en un altre lloc de la nostra web de la MdD, están pensades per a tenir un fons documental amb la intenció de poder realizar una pel.lícula documental sobre aquesta temática.

Una altra de les tasques que fem a la MdD és la investigación i recerca que vam començar fa anys a hemeroteques i arxius sobre els dibuixants i la seva obra per tal de poder documentar aquest tema, on entre d’altres tasques s’escanegen els documents per poder-los penjar al nostre portal. Igualment es compta amb un petit fons de diaris i revistes antics que s’han anat adquirint.

J.A.

Barcelona, novembre de 2019